вівторок, 30 квітня 2013 р.


«Йде Великдень по землі»

    30 квітня 2013 р. в читальній залі Центральної районної бібліотеки ім. В.К. Малика відбулася година народознавства: «Йде Великдень по землі». Ведучі Цявук Тетяна та Гончарук Лариса ознайомили учнів 7-Б класу ЗОШ №8 з Великодніми традиціями українського народу, провели цікаву вікторину та огляд книжкової виставки «Великодня радість землю обіймає». Прикрасили захід виступи юних читачів бібліотеки: Діани Євко, Данила Бровара, Сергія Рубана.









вівторок, 9 квітня 2013 р.


Найкращий читач року


     В читальній залі центральної районної бібліотеки ім. Малика пройшов другий етап конкурсу «Найкращий читач року», на нього приїхали  переможці першого етапу, які пройшли у 13 бібліотеках Лубенського району. За звання «Найкращий читач району» змагалися   24 учні  6-7 класів, вони презентували  свою улюблену книгу,  відповідали на запитання літературної вікторини, брали участь у літературному аукціоні  та  перетворювалися на справжніх артистів під час конкурсу «Кінопроби». Журі у складі Нестеренко Юлії – головного спеціаліста відділу культури та туризму Лубенської РДА, головного бібліотекаря РДБ ім.. Донченка Горб Л.І, завідуючої  Войнихівською сільською бібліотекою – філією Піщаленко О.О., поетеси, члена літературного об’єднання ім.. Донченка Юрченко К.С. та голови журі   директора Лубенської ЦБС Сьомак В.І. за підсумками всіх конкурсних змагань визначили переможців, ними стали  семикласник  Арсен Тур з Войнихи  та шестикласниця Олександра Карпенко з Новаків. Бажаємо удачі нашим юним читачам на обласному етапі конкурсу.







понеділок, 8 квітня 2013 р.


«КОМП’ЮТЕРНА ГРАМОТНІСТЬ У БІБЛІОТЕЦІ»

    «Бібліоміст» -  це програма, одне з  основних завдань якої перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Завдяки даній програмі Лубенська центральна районна бібліотека  ім. В.К. Малика у 2011 році стала переможцем конкурсу та отримала комплекти комп’ютерного обладнання і підключилася до мережі Інтернет.
     У відділі інформаційного сервісу минулого року   оволоділи  знаннями  та навиками з основ  комп’ютерної грамотності 75 користувачів бібліотеки. Також на  основі партнерства  було розпочато навчання людей похилого віку (спільно з Територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів Лубенської міської ради).  Випускниками даного курсу стало 60 чоловік,  а зараз до випуску готується ще 50 чоловік.
     Наша бібліотека перетворилась на сучасний бібліотечно-інформаційний центр нашого району. Це комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр,  де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах для дітей і дорослих.

     Інтернет, книги, цікаві події, неординарні особистості, і ще багато нових послуг – усе для Вас.
     З 14 травня 2013 року завдяки програмі «Бібліоміст», на базі Лубенської центральної районної бібліотеки  ім. В.К.Малика діють безкоштовні курси «Основи комп’ютерної грамотності».
     У всіх бажаючих з’явиться нагода безкоштовно дізнатися про можливості, які відкриває перед людиною персональний комп’ютер, опанувати ази сучасних технологій. Особливе місце в учбовій програмі комп’ютерних курсів відводиться отриманню практичних навичок роботи в глобальній мережі Інтернет.
      Звичайно, супер-користувачами та «хакерами» за час навчання Ви не станете, але що таке Інтернет, пошук у глобальній мережі цікавої інформації  та збереження її для подальшого використання  знатиме кожен з Вас!
Курси підбиратимуться за віковими категоріями, рівнем знань та вимогами бажаючих.

       Запис на курси проводиться кожного дня з 9-00 – 16-00, крім суботи та неділі, за адресою м. Лубни, вул. Радянська 43 (в приміщенні друкарні, ІІ поверх).