понеділок, 21 жовтня 2013 р.

КНИГИ НОВИНКИ

Фонди Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В.К. Малика збагатилися новою книгою письменниці Наталії Баклай «Літературні постаті Лубенщини». Видання надруковане комунальним видавництвом «Лубни» та присвячене 1025-літтю нашого міста.
         Випуск цього короткого біобібліографічного нарису є по своїй суті відтворенням історичної справедливості стосовно літературних постатей, які зробили значний внесок у формування української національної культури і, відповідно, української національної літератури.
         Автор надає можливість побачити далекі горизонти становлення творчої плеяди лубенців у літературному контексті XVIII-XX століть. Творчі портрети подаються свідомо не в алфавітному порядку, як це прийнято, а з урахуванням епохи, часу, в якому проживали письменники, тобто хронологічно.
         Запропоновані матеріали не є повною та вичерпаною інформацією про кожного з письменників. Але репрезентоване увазі читачів видання може послугувати основою для написання творчих робіт, рефератів чи для подальшого дослідження життя окремих авторів.


          

Немає коментарів:

Дописати коментар