четвер, 17 квітня 2014 р.

У Лубенській центральній районній бібліотеці ім. В. Малика провели навчання з електронного урядування


 17 квітня у приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика усі бажаючі мали змогу дізнатися про електронне урядування та навчитися користуватися електронними сервісами. Захід організований Аналітичним Центром «Бюро економічних та соціальних досліджень», ПОУНБ імені І.П. Котляревського у рамках проекту «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування ІІ раунд» за підтримки програми «Бібліоміст» та Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА.
Тренер проекту Вадим Штефан розповів про сутність сучасних інформаційних процесів та їхню безпосередню користь для громадян. Електронне урядування, електронна демократія – це наступні етапи розвитку суспільства, зазначив пан Вадим. З їхньою допомогою формується справжнє громадянське суспільство. Для безпосереднього впливу на владу Вам не потрібно буде кудись їхати, бо влада – ось вона, перед Вами! Також Вадим Штефан наголосив на існуванні ризиків для громадян: «При відсутності механізмів контролю за базами даних, за Вашими особистими даними, виникає ризик їхнього незаконного використання. Про це забувати не треба».
Надія Микитенко, тренер з е-урядування, роз’яснила присутнім особливості доступу до різних електронних сервісів. Учасники тренінгу ознайомилися з сайтами Верховної Ради, Міністерства юстиції, Пенсійного фонду, Міністерства внутрішніх справ та іншими. пані Надія відмітила, що серед сервісів органів влади та самоврядування Полтавської області одними з найкращих є електронні ресурси органів юстиції.
Учасниками тренінгу були працівники бібліотек, представники державної влади, громадських організацій Лубенського, Гребінківського, Пирятинського, Оржицького, Чорнухинського районів та міста Лубен.
Проект «Публічні бібліотеки – мости до е-урядування » другий рік діє на території Полтавщини. У рамках проекту на базі бібліотек Полтавської області проводяться навчання з електронного урядування для представників органів влади, самоврядування, громадських організацій та населення громад. Основною метою тренінгів є підвищення рівня використання електронних послуг та удосконалення якості діючих електронних послуг.

У 2014 році тренінги з е-урядуваннчя веж пройшли у містах Миргород, Гадяч та Кременчуку і Кременчуцькому районі.








Немає коментарів:

Дописати коментар