пʼятницю, 10 квітня 2015 р.

                         Юні читачі Лубенщини зібралися на свято

       Напередодні Великодня   Всеукраїнський конкурс «Книгоманія -2015»  завітав на Лубенщину. Перший  етап  конкурсу пройшов у школах району. Переможці, а це сільські школярі, зібралися  в  центральній районній бібліотеці  ім. Малика на неперевершене свято книги. 18 найкращих юних  читачів сільських бібліотек  знайомили присутніх бібліотечних працівників, журі  із своїми улюбленими творами та письменниками, серед яких Василь Симоненко,  Всеволод Нестайко, Олександр Міщенко.   

Учні 6-7 класів взяли участь у  літературній  вікторині та відповіли на запитання  з історії України. Чудову  атмосферу  на заході створила бібліотекар районної бібліотеки для дітей ім. О. Донченка Марта Жарова,  яка  провела для дітей психологічні  вправи. За результатами змагань  журі, до якого входили:  директор централізованної  бібліотечної системи Валентина Сьомак, член літературного об’єднання ім. Донченка Лариса Галич, провідний спеціаліст відділу культури та туризму Лубенської РДА Інна Скиба та читачка Валентина Панченко  визначили  найкращих читачів району .

  Переможцями цьогорічного конкурсу на Лубенщині стали учениці Новаківської загальноосвітньої школи I-III ступенів шестикласниця  Альона Симоненко та семикласниця Юлія Бабінець, учениця шостого класу Вищебулатецької  загальноосвітньої школи I-III ступенів Ріма  Несен. Заохочувальні призи  з рук майстрині, лауреата премії В. Симоненка, учасниці проекту “Місце зустрічі: Діалог” Валентини  Панченко  отримали  Олексій Шумейко з Михнівець, Ірина Кожушко з Пісок та Богдана  Руденко  з Березоточі. Учасникам конкурсу були вручені   невеличкі подарунки   від відділу культури і туризму Лубенської РДА, центральної районної бібліотеки ім. В. Малика, ПОМГО “Твій світ” та солодощі  від приватного підприємця Руслана Ляшка.  На переможців конкурсу незабаром  чекають змагання в Полтаві  за звання кращого читача області.  












Немає коментарів:

Дописати коментар