середу, 9 листопада 2016 р.

МОВО, ТИ ВІЧНІСТЬ, ДОБРО, ПРАВДА І КРАСА МОГО НАРОДУ.

  З нагоди Дня української писемності та мови працівниками районної бібліотеки для дітей імені О.В.Донченка була проведена мовна година «Єднаймося! Рідною мовою пишаймося!». Глядачами та безпосередніми учасниками заходу стали учні 5 та 6 класів ЗШ № 10 разом з вчителем української мови та літератури Бедрик Людмилою Іванівною, вчителем англійської мови Редькіною Наталією Олексіївно, вчителем фізичної культури Соколом Віктором Олексійовичем та господинею шкільної бібліотеки Ричкою Світланою Анатоліївною.

Українська мова протягом багатьох років разом зі своїм народом долала важкий шлях до відродження, до утвердження та визнання серед світової спільноти.
         Бібліотекарі Людмила Горб та Марта Федіско прийшли до учнів, щоб нагадати, що наша писемність і мова – це дрібне зерно, яким ми маємо засівати поле спілкування, домагатись її розквіту на вустах та в серцях людей. Для дітей була підготовлена цікава творчо-розважальна програма, що включала інтелектуальні забави, конкурси, цікавинки, лінгвістичні змагання, пісні, присвячені українській мові. У такий святковий день діти згадали «Молитву до мови», яку склала Катерина Мотрич, та вислови уславлених українців, які, як пахучу квітку, передали мову нащадкам, щоб вона зазвучала на повний голос.
Українське щире сталеве слово і сьогодні підіймає нас на боротьбу за волю, за мир на нашій святій землі, утверджує національну свідомість, бринить дзвінкою струною в наших серцях.
Дітлахи із завзяттям приймали участь у таких конкурсах, як «Криниця мудрості», «алфавітний лабіринт», «Ораторське мистецтво» та «Мовна ромашка». Серед найактивніших знавців рідної мови слід відзначити Яценко Євгенію, Демченко Вікторію (% клас), Настю Зенцову (6 клас). Перемогу ж у мовознавчій естафеті здобула команда 5-го класу «Дивослово» На чолі з капітаном Демченко Вікторією.
        Головний бібліотекар Людмила Горб закликала школярів любити, як сонце, свою материнську мову, вивчати, берегти і захищати її, як найкоштовніший скарб.






Немає коментарів:

Дописати коментар