вівторок, 12 грудня 2017 р.

 Кінопокази XIV Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA пройшли на Лубенщині.

  Четвертий рік поспіль  центральна районна бібліотека презентує жителям Лубенщини кращі стрічки з програми Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA.
     Фестиваль Docudays UA започатковано в Україні  у 2003 році. Мета фестивалю  - засобами кіномистецтва привернути увагу  до важливих проблем сучасності та сприяти розвитку  відкритого діалогу  про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як до найвищої цінності. 
    Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Фестиваль пропонує відвідувачам подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через правопросвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції. 
   Стрічки фестивалю презентували працівники центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова та Олена Самойленко.
   Вперше глядачами та активними учасниками обговорень фільмів  стали учні Засульської гімназії та Войнихівського ПТУ- №53. Також перегляди були організовані у Лубенському фінансово-економічному коледжі та у районній  бібліотеці. Лубенці мали змогу переглянути стрічки «Історія зимового саду», «До скорого», «Альфредо», «Домашні ігри», «Між іншим» та «Боротьба Джамали».











Немає коментарів:

Дописати коментар