вівторок, 27 листопада 2018 р.

Вони повинні жити в нашій пам’яті…


Чи була того року весна? Чи прилетіли до знайомих людських осель довірливі лелеки? Чи співали травневими ночами у вербах над ріками солов’ї? Ніхто того не пам’ятає. Пам’ятають інше…
Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933, 1947 років. Від 1998 року в четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається День пам’яті жертв голодоморів. 
26 листопада в читальній залі бібліотеки Лубенського фінансово-економічного коледжу зібралися студенти 1 курсу аби годиною-реквієм «В руках, що виростили хліб, не залишили і зернини…» вшанувати пам’ять тих, хто 85 років тому в страшні 1932-1933 роки помер під час великого Голодомору. 
Провідний бібліотекар Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко розповіла найтрагічніші історичні факти про Голодомор та закликала шанувати пам’ять невинно убієнних - тих, кого безжально забрала голодна смерть! 
Відчинімо ж душі й серця для пам’яті про ті страшні роки і зробімо все для того, щоб ніколи, за жодних обставин, подібна трагедія більше не спіткала Україну! 



Немає коментарів:

Дописати коментар