середу, 29 липня 2020 р.


Запашний дарунок літа

  Лялька здавна відома в усіх традиційних культурах не лише як дитяча іграшка, але й як могутній магічний талісман та оберіг родини. Вважається, що вона з'явилася ще у добу пізнього палеоліту. Тож нині можна сказати, що їй вже сім тисяч років. Перші ляльки робили з різких рослин або соломи, а згодом, з поширенням ткацтва, почали використовувати тканину і прядиво. 
  З метою відродження та популяризації традиційних видів української народної творчості, співробітники Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика ініціювали майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки з трави для підопічних дитячого центру «Надія».З розповіді бібліотекарки Лариси Гончарук юна аудиторія дізналася історію створення українського лялькового оберегу, неабияке зацікавлення викликали легенди та перекази з даної теми.
  Під керівництвом майстрині-волонтерки Ольги Шевельової діти з м’яти і меліси, деревію, сокирок, чебрецю та нагідок, старанно добираючи рослини, створювали власний креативний талісман.Така творча робота позитивно впливає на психоемоційний стан дітей, їх світосприйняття, активізує життєвий тонус. Створений власноруч запашний оберіг - це нагадування про літо, відпочинок та корисно проведений вільний час. 









Немає коментарів:

Дописати коментар