понеділок, 3 серпня 2020 р.


Топ-9: книги про канікули і на канікули

      Друже, коли у батьків «завал» на роботі, а в тебе – літні канікули, не сумуй! Море цікавих ідей як провести канікули весело, безпечно і змістовно, ти можеш знайти у книгах.
Наприклад, у кумедних історіях про Філіпека та його родину можна дізнатися як головний герой проводить свій літній відпочинок. «Мої канікули настільки різноманітні, як овочевий суп за рецептом дідуся Збишека. За цим рецептом батьки готують мої канікули. Завжди, коли вони не знають, під чиїм доглядом залишити сина». Ознайомитися з чудовим сімейним рецептом тобі допоможе нова дитяча книга Малгожати Стрековської-Заремби «Філіпек і шалені канікули».
        Ми разом із письменницею Софією Андрухович радимо відвідати влітку (і не тільки) своїх дідусів та бабусь. Адже вони так чекають на вас, внучатка! А якщо ви гадаєте, що зі старенькими людьми нудно, то дуже помиляєтесь. Уявляєте, ваші бабусі й дідусі – такі ж, як ви, дівчатка й хлопчики! І щоб у цьому переконатися, варто прочитати цікаву повість Софії Андрухович «Сузір’я курки».

         А якщо у селі немає дідуся з бабусею? То нудьгувати не дадуть тобі чотирилапі, вухаті, хвостаті, вірні друзі. Як от пес Шарик та кіт Матроскін з повісті-казки Едуарда Успенського «Дядя Федір, пес і кіт. Шість веселих історій про Простоквашино». Прочитайте історії разом з нами!
        Канікули, канікули, весела пора! Канікули влітку – це ігри з друзями у дворі, відпочинок на річці, в лісі, звичайні та незвичайні пригоди… А якщо вам з друзями раптом пощастить викрити справжній злочин, як героям «Розбишацького детективу» Діани Мельник? Добрі розбишаки Леся та Сергійко врятували музейну цінність – меч Святослава Хороброго - від рук грабіжників. Фантастика!!!
         До речі, про фантастику. Можливо, ти колись ненароком потрапиш до країни Нетів: будь обережним! Там на кожного гостя чигають підступні, недоброзичливі Нетяни. Зате у прекрасній країні Данів ти зустрінеш багато друзів. Взагалі, без вірних друзів – нікуди й ногою! Особливо, якщо потрібно знайти в незнайомій місцевості батьків дракончика Тишка. У захоплюючі історії, де перемагає добро, кличе казка Алли Потапової «Молочний зуб дракона Тишка».
        Дракони – казкові істоти! – скажеш ти. І країн Данів та Нетів не існує, і зажерливих Колобків теж. Вірно. А от вужі, жабки, мишки та інша звірина дрібнота – реальні мешканці планети Земля. І вони кличуть на допомогу всіх, хто небайдужий до її майбутнього! Про те, як бабуся Катастрофа, вужик Онисько та його друзі воюють за чисте довкілля, розповідає книжка пригод Сашка Дерманського «Бабуся оголошує війну».
       Влітку про школу та уроки не дуже-то хочеться згадувати. Але якщо йдеться не про справжню, а про лісову школу, де навчаються звірята – то все навпаки. Пригадай улюблених персонажів казки Всеволода Нестайка «Дивовижні пригоди в лісовій школі»!
        Можливо, навчатися у школі - все-таки цікаво й корисно? Особливо, якщо ти мрієш здійснити навколосвітню подорож, як письменниця Леся Воронина, автор нотаток навколосвітньої мандрівки «У пошуках Ого Пого».
Справжніх пригод не треба шукати за морями-океанами – саме в цьому переконує нас повість Івана Андрусяка «Сорокопуди, або як Ліза і Стефа втекли з дому». Книжка розповідає про те, яким цікавущим є кожнісінький куточок нашої рідної України, сповнений власних легенд і переказів, історій і таємниць. Тож для того, аби потрапити  в справжню пригоду, треба не тікати з дому, а глибше його пізнати – тобто просто вийти за поріг…
      Дорогі наші юні читайлики, вас зацікавили розповіді про книги? Якщо бажаєте прочитати ці та інші не менш цікаві твори, завітайте до центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика та отримайте масу позитиву!



Немає коментарів:

Дописати коментар