понеділок, 30 листопада 2020 р.

Онлайн – зустріч у бібліотеці

             Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
          Дати початку та завершення акції вибрані не випадково: вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
        До цьогорічної акції долучилися студенти 3-го курсу ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАА» та працівники Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика.
         Бібліотекарі влаштували для студентів онлайн - презентацію «Світ без насильства», ознайомили з тематичною викладкою книг «Мій улюблений світ – без насильства». Інформація, яка розміщена на цій викладці, закликає усе суспільство до активних дій і нульової толерантності до насильства, яке немає виправдань при будь-яких обставинах. Юнаки та дівчата дізналися: про види насильства; що робити у випадку жорстокості у родині; куди звертатися по допомогу у випадку проявів агресії у сім'ї; як вберегтися від свавілля.
            Під час онлайн - зустрічі бібліотекарі наголосили, що насиллям над іншою особистістю не досягнеш успіху, не реалізуєш своєї мети, не завоюєш довіру та повагу людей.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар