середу, 3 листопада 2021 р.

 Плекаймо рідну мову!

      Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає День української писемності і мови. Напередодні цього свята Публічна бібліотека імені Володимира Малика розгорнула для своїх відвідувачів викладку-заклик «Вивчай, шануй рідну мову».

       Викладка представлена виданнями, що мають на меті повернути розуміння величі й краси української мови, покращити загальний рівень володіння українською мовою в побуті та діловому спілкуванні, а також знайомлять читача зі сторінками історії української мови та писемності. 

      Пропонуємо користувачам новинки від Українського Інституту Книги: працю Тараса Берези «Скажи мені українською», Івана Ющука «Я вивчу українську мову» та «Мова – найбільший скарб», Тетяни Трофименко «Коло літературне», Олександри Сербенської «Голос і звуки рідної мови», «Практичний польсько-український правописний словник для середнього рівня», казку для малят Зірки Мензатюк «Чарівні слова».

     Великий український письменник Дмитро Павличко сказав:

«На все впливає мови чистота,

Зір глибшає і кращають уста,

Стає точнішим слух, а думка ллється,

Як вітром розколихані жита.»

       Дорогі друзі, маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!».  Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас!

з Український інститут книги





Немає коментарів:

Дописати коментар