неділю, 29 січня 2023 р.

 Мобільні технології - нове поле битви

#cyfralib2023
     Публічна бібліотека ім. В. Малика влаштувала для працівників сільських бібліотек – філій семінар з медіа грамотності «Мобільні технології - нове поле битви». Більшість бібліотекарів вже є справжніми амбасадорами цифрової грамотності, адже з моменту запуску освітньої онлайн-платформи “Дія. Цифрова освіта” й донині бібліотекарі, навчаючись самі та навчали своїх користувачів. Бібліотеки стали справжніми цифровими Хабами.
    Зараз хаби цифрової освіти діють у 10 міських та сільських бібліотеках-філіях Лубенської ТГ.  Та це лише початок нашого шляху. 
     Адже завдяки «Державі у смартфоні» ми можемо не виходячи з будинку оплачувати комунальні рахунки, переказувати кошти з карти на карту, купувати, продавати, спілкуватися, навчатися.
     Віталіна Курильчук, провідний бібліотекар відділу інформаційного сервісу, провела для завідувачів філій сільських бібліотек практичне заняття «Запис до електронної черги», та «Як не виходячи з дому, оплатити комуналку».
     Бібліотекарі також детальніше ознайомилися з новими  освітніми серіалами на платформі «Дія. Цифрова Освіта» та підсумували, скільки часу кожен з них проводить он-лайн.
     Метою семінар-навчання  було широке використання мешканцями громади різноманітних онлайн-сервісів. Тож отримані у навчанні навички бібліотекарі передаватимуть жителям своїх сіл.
#cyfralib2023
#дія_цифрова_освіта
#бібліотека_хаб










Немає коментарів:

Дописати коментар