вівторок, 12 вересня 2023 р.

 ПАЗЛ СКЛАВСЯ: ЯК МИ ПЕРЕМОГЛИ ІНСУЛЬТ

   11вересня 2023 року в рамках проєкту "Здорові бібліотеки" Жива сучасна бібліотека - БФ Бібліотечна країна Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров’я в Публічній бібліотеці імені Володимира  Малика стартувала презентація книги Максима Недвиги «Як МИ перемогли Інсульт».
   Учасники заходу, а це - лікарі, студенти Лубенського фахового медичного коледжу, школярі Академічного ліцею «Європейський», просто зацікавлені люди мали унікальну нагоду задати запитання автору та отримати корисні знання та мотивацію до боротьби з хворобою.
    Існує думка, що повернутися до нормального життя після інсульту неможливо. Але Максим Недвига на власному досвіді доводить, що позбавитися наслідків інсульту можливо майже в кожному випадку. Він сам переніс важкий геморагічний інсульт, тож у книжці дає покрокові поради щодо лікування та реабілітації.

    Мультимедійну презентацію книги автор підготував на високому рівні і вона була зрозуміла і цінна всім присутнім. В книзі багато порад здоровим людям з категорії ризику які живуть з підвищеним тиском і не тільки. Особливо цікава мультимедійна частина книги. Все, що автор розповідає в ній (вправи та різні техніки) можна переглядати на екрані смартфону за допомогою GR – кодів. Читачам більше не доведеться по крихтах збирати нову інформацію, адже вся вона в цій книзі.
   Враженнями від книги поділився заслужений лікар, невропатолог Олександр Сиченко. "Це нове слово у реабілітації інсультів, - сказав Олександр Володимирович. - Адже як правило, ми знаємо про хворобу з боку лікаря, і ніхто не пробував описати її з боку пацієнта. Максимові це вдалося зробити. Пройшовши через випробування інсультом, він не лише повністю відновився, а й взявся допомагати у цій справі іншим. У його роботі зайвий раз підтверджується постулат: від лікаря залежить 30% успіху, а 70% залежить від самого пацієнта». Олександр Сиченко порадив відвідувачам бібліотеки читати книгу і робити з цього висновки.
   Книга Максима Недвиги «Як ми перемогли інсульт» є в Публічній бібліотеці ім. В. Малика та філії №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В.Леонтовича. Вони отримані в рамках проєкту "Здорові бібліотеки". Книжка дає велику надію всім, хто думає, що їхнє активне життя вже позаду, вказує  правильний шлях до зцілення. 
Довідка:
Для того, щоб вижити після інсульту і повернутися до активного життя, потрібно, щоб склався наступний пазл:
Швидкі дії оточуючих, які розпізнають підозру на інсульт, швидка та діагностика.
Лікарня, яка оснащена всім необхідним, де є грамотний персонал.
Найскоріший початок реабілітаційних заходів.
Ресурси. Будь яка війна вимагає величезних ресурсів: людських, часових і матеріальних.
Знання.
Мотивація.
Любов і підтримка сім'ї.
НЕЙРОПЛАСТИЧНІСТЬ








Немає коментарів:

Дописати коментар