понеділок, 4 березня 2013 р.


Літературна година в Березотіцькій сільській бібліотеці



З давніх-давен люди вірили в добрих і злих чарівників. Лихі чарівники знали всі таємниці природи. Вони висушували річки і озера, нищили посіви, насилали всілякі нещастя на людей. Їм протистояли добрі чарівники, які жили поряд з оселями людей, допомагали їм у щоденних турботах, захищали їх від зла.

Спливали віки, і людська вигадка про чарівників не вмирала, а під перами письменників перетворювалася в чудові книги, в яких жили чудо – богатирі, народні герої. Одним із таких письменників – чарівників є Володимир Малик.

І ось до затишного приміщення Березотіцької сільської бібліотеки завітали учні 6 класу разом з учителем української мови і літератури Передерій Ніною Юхимівною. Для них працівники бібліотеки підготували і провели літературну годину «Володимир Малик: добрий чарівник слова з Лубенщини».

Завідуюча бібліотекою Білик Наталія Степанівна познайомила дітей з життєвим і творчим шляхом нашого земляка – письменника Володимира Кириловича Малика. А бібліотекар Павлунік Лариса Павлівна зупинилася на ранніх творах письменника. Вона розповіла дітям про казку – легенду «Журавлі-журавлики», де минуле і сучасне ожило під пером поета, перетворилося в героїчну казку – легенду,  першу книжку Володимира Малика. Далі діти ознайомилися з ватажком опришків Олексою Довбушем з «Чарівного перстня», з бунтівником Устимом Кармелюком з твору «Месник із лісу»,  з  відважним хлопчиком – партизаном з «Чарівної троянди», з легендарним силачем Кожум’якою з твору «Микита Кожум’яка». Зацікавили  дітей пригодницькі повісті  «Чорний екватор», «Новачок», «Слід веде до моря», «Двоє над прірвою». Юні читачі уважно слухали розповіді бібліотекарів та  із задоволенням взяли  книги читати.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар