понеділок, 8 квітня 2013 р.


«КОМП’ЮТЕРНА ГРАМОТНІСТЬ У БІБЛІОТЕЦІ»

    «Бібліоміст» -  це програма, одне з  основних завдань якої перетворити бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві. Завдяки даній програмі Лубенська центральна районна бібліотека  ім. В.К. Малика у 2011 році стала переможцем конкурсу та отримала комплекти комп’ютерного обладнання і підключилася до мережі Інтернет.
     У відділі інформаційного сервісу минулого року   оволоділи  знаннями  та навиками з основ  комп’ютерної грамотності 75 користувачів бібліотеки. Також на  основі партнерства  було розпочато навчання людей похилого віку (спільно з Територіальним центром соціального обслуговування пенсіонерів Лубенської міської ради).  Випускниками даного курсу стало 60 чоловік,  а зараз до випуску готується ще 50 чоловік.
     Наша бібліотека перетворилась на сучасний бібліотечно-інформаційний центр нашого району. Це комфортний, привітний, й обладнаний технічно інформаційний центр,  де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах для дітей і дорослих.

     Інтернет, книги, цікаві події, неординарні особистості, і ще багато нових послуг – усе для Вас.
     З 14 травня 2013 року завдяки програмі «Бібліоміст», на базі Лубенської центральної районної бібліотеки  ім. В.К.Малика діють безкоштовні курси «Основи комп’ютерної грамотності».
     У всіх бажаючих з’явиться нагода безкоштовно дізнатися про можливості, які відкриває перед людиною персональний комп’ютер, опанувати ази сучасних технологій. Особливе місце в учбовій програмі комп’ютерних курсів відводиться отриманню практичних навичок роботи в глобальній мережі Інтернет.
      Звичайно, супер-користувачами та «хакерами» за час навчання Ви не станете, але що таке Інтернет, пошук у глобальній мережі цікавої інформації  та збереження її для подальшого використання  знатиме кожен з Вас!
Курси підбиратимуться за віковими категоріями, рівнем знань та вимогами бажаючих.

       Запис на курси проводиться кожного дня з 9-00 – 16-00, крім суботи та неділі, за адресою м. Лубни, вул. Радянська 43 (в приміщенні друкарні, ІІ поверх). 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар