понеділок, 18 липня 2016 р.

На  кінопоказ  просто  неба
зібрала  лубенців центральна районна бібліотека

Біля історичної будівлі школи №10 центральна районна бібліотека імені Володимира Малика організувала кінопоказ просто неба . Він зібрав лубенців, які цікавляться  історією  нашого міста.
Фільм про таємниці життя та смерті Гната Стеллецького, першого українського археоспелелога, презентували бібліотекар центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова та краєзнавець Сергій Швецов.  Про надзвичайну людину та вченого, якого вважають першим дигером, дехто з присутніх дізнався вперше. А ще чому відомий археолог, який досліджував печери у далекій Палестині, шукав бібліотеку Івана Грозного у московських підземеллях, заповідав, щоб його поховали в скіфському кургані на Лисій горі під Лубнами та ще багато цікавого з історії міста початку ХХ століття.
Окрім фільму та розповідей лунали і пісні у виконанні Наталії Сокольцової та Дмитра Роменського, також кожен міг поласувати ароматною кавою, холодним м’ятним  чаєм та  печивом, яким пригостили  глядачів  Валентина Ляшенко, Оксана Білан, Віта Коваленко та Наталія Замараєва.



Немає коментарів:

Дописати коментар