четвер, 14 вересня 2023 р.

Сторінками історії рідного міста

      Чудові й неповторні, затишні й привітні, милі серцю Лубни…Тут надзвичайно чітко відчувається биття пульсу стародавнього й такого молодого міста. Лубни - місто-фортеця, місто-трудівник,  українське місто-патріот, якому 18 вересня виповнюється 1035 років.
      Напередодні цієї знаменної дати до Публічної бібліотеки імені Володимира Малика завітали учні 8-В класу Академічного ліцею імені братів Шеметів. Для юнаків та дівчаток бібліотекарі книгозбірні підготували та провели краєзнавчий екскурс «Омріяні сонцем казкові Лубни». 
      Лубни - місто з багатою й цікавою історією. З розповіді бібліотекаря учні дізналися про славні сторінки минулого Лубенщини з часів Київської Русі й по сьогодення. Тематичний відеоролик та фото Лубен XIX століття доповнили цікавий сюжет про казково прекрасні Лубни. Продовжився захід жвавими іграми: команди «Патріоти» та «Друзі» активно змагалися за кращого знавця історії рідного краю. Перемогли врешті і дружба, й патріотизм, і вміння згуртовано працювати в командах. Насамкінець діти склали дружнє «привітання в часі» своїм ровесникам з Днем міста. Бібліотекарі теж привітали учнів зі святом та пригостили їх смаколиками.













Немає коментарів:

Дописати коментар