середу, 13 листопада 2013 р.

 День писемності та мови

До Дня української писемності та мови у Вільшанській загальноосвітній школі відбувся захід, який організувала  вчитель української мови та літератури Ганага Наталія Миколаївна. Вона ознайомила дітей  із легендарною постаттю   літописця Нестора, нагадала, що саме цього дня розпочинається конкурс знавців рідної мови. 

Учні 9 та 6 класу зачитали доповіді «Від минулого до сьогодення».


      А «родзинкою» заходу стала зустріч із поетесою, нашою землячкою, бібліотекарем Мгарської сільської бібліотеки Наталею Шаблею. Із біографією та творчістю Наталі Григорівни, її нещодавно виданою збіркою віршів, учнів та вчителів познайомила бібліотекар Вільшанської сільської бібліотеки   Світлана  Машовець.

        «Чаклунка лісова» - так називається дебютна збірка поезії Наталії Григорівни. Учні 8-9 класів зачитали вірші, які їм сподобалися.  А сама ж поетеса, розповідала про себе віршами. Адже збірка – це біографія Наталії Григорівни. Наталя Шабля подарувала  свою книгу  учительці української мови та шкільній бібліотеці.

     Але на цьому свято не закінчилося! Учні взяли участь у веселій грі  «Поле чудес». Переможцями  якої стали – Курило Аліна (9 клас) та Кисіль Володимир (4 клас).






 

Немає коментарів:

Дописати коментар