вівторок, 26 квітня 2016 р.

Пісні серця

                        Слухачі культурно-мистецького факультету  міського територіального центру обслуговування населення продовжують знайомство з творцями української пісні в рамках проекту «Пісенна палітра України». Цього разу працівники абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика зупинилися на постаті одного з  найбільш сонячного та привабливого представника українського музичного мистецтва - Ігоря Наумовича Шамо. 

            Наталія Мусієнко  розповіла про життя композитора. Доля відпустила Ігореві Наумовичу лише 57 років, серед них і тяжкі дороги війни,  і післявоєнне життя,  присвячене музиці. 
              Яскрава обдарованість та високий рівень майстерності дозволили Ігорю Шамо однаково успішно виступати у цілком різних видах, формах і жанрах музичної творчості. У його творчому доробку  є  симфонії,  музика для кіно та театру, але особливе місце займають пісні: їх понад триста. Саме за пісенну творчість композитора відзначено Національною премією України імені Тараса Шевченка, а згодом званням народного артиста України. Ігор Шамо дійсно був народним, тому що його пісні любили всі. Саме вони і прозвучали на заході: хвилююча «Стоїть над Волгою курган», романтично піднесені  «Пісня про щастя» та «Дніпровський вальс», музична емблема столиці «Києве мій»,  а також маленькі шедеври «Три поради», «Проводжала мати», «Осіннє золото». Остання виявилась найбільш близька серцям присутніх, за їх проханням  вона пролунала двічі.
           Творчість Ігоря Шамо невмируща, вона завжди житиме, даруючи слухачам радість.



Немає коментарів:

Дописати коментар