середу, 20 липня 2016 р.

Малюнки на Паркані  бібліотеки

    Паркан – публічний засіб комунікації і самовираження. А малюнок на паркані – це різновид вуличного  поп–арту. Сьогодні таке оформлення огорож набирає особливої популярності. На ньому кожен пише свою правду. Працівники ж районних бібліотек Лубенської ЦБС віддавна плекали свою мрію – на парканах по вул. Шевченка,18 і по проспекту Володимирському,43 намалювати красиві малюнки, які б рекламували бібліотеку, книгу. Тим більше, що в цьому році центральна районна бібліотека імені Володимира Малика відзначить своє 95- річчя, а коштів як завжди обмаль, тим більше для здійснення мрії. Тож дізнавшись з засобів масової інформації та соціальних мереж про  проект «Розмальовка», який проходив за підтримки Володимира Пилипенка в мікрорайоні № 6 міста Лубен, директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак разом з постійним партнером бібліотеки – головою СЖТ «За майбутнє дітей України» Раїсою Кошель звернулися до колишнього народного депутата України за допомогою. Відповідь не забарилася.
     Практично в лічені дні відповідальним за проект  Русланом Ладикою були  доставлені всі необхідні матеріали.
    Протягом липня під променями палючого сонця  кипіла робота по вул. Шевченка,18, де розташована районна бібліотека для дітей імені Олеся Донченка та абонемент центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. З неймовірною швидкістю сірий, старенький паркан стараннями відомої  лубенської художниці Аліни Гончарової–Цівінської та майбутнього вчителя образотворчого мистецтва Юлії Ступак почав перетворюватися в справжнісінький шедевр мистецтва.  Не забарилася допомога і від  учениці спеціалізованої ЗОШ № 6 Маргарити Катєлової, яка навчається в Лубенській художній школі. 
     На ці чудові витвори мистецтва активно реагують  мешканці  міста і сіл, користувачі бібліотек, гості. Підходять, зупиняються, цікавляться інформацією про художників. «Як на мене, то це оригінальний прояв творчості авторів, реклама і самої бібліотеки, і, звичайно ж, художника», - говорить директор ЦБС Валентина Сьомак.   Про популярність такого виду вуличного мистецтва підтверджують  учасники соціальних мереж, які в обговореннях говорять про те, що бажають також малювати на парканах.
    Ми щиро дякуємо всім, хто долучився до проекту: в першу чергу, Володимиру Пилипенку, який  за своєї каденції народного депутата підтримав наш тодішній проект по просуванню читання серед юних лубенців, дякуємо Аліні Гончаровій-Цівінській, Юлії Ступак, Маргариті Каптєловій, Раїсі Кошель, Руслану Ладиці, своїм юним читачам.
   Соціальний проект «Розмальовка» по вул. Шевченка, 18 завершився. Попереду копітка робота по проспекту Володимирському,43.


























Немає коментарів:

Дописати коментар