понеділок, 15 серпня 2016 р.

Віват, «Бабусеньки»


      14 серпня Медовий Спас зібрав у Вовчику в  будинку культури шанувальників української народної пісні. Сільська філія районного клубу «Надвечір’я» віншувала в цей день учасників аматорського «Бабусеньки», який відзначав свій надзвичайно юний ювілей - перші п’ять років від дня створення гурту.
        Народні пісні – це народна історія, жива, яскрава, сповнена барв, істини, історія, яка розкриває все життя українського народу. Неймовірне розмаїття пісенного багатства України. Але найбільше душа народу, звичайно, відображається саме в піснях, що прийшли до нас з минулого, не втративши на довгому шляху жодної пелюстки із свого вінка, жодної краплини сонця і жодного відтінку кольору у палітрі фольклорної музики. Саме в цьому жанрі працює коллектив.
     Учасниці цього колективу (а це – Марія Кочерга, Олександра Калиман, Ніна    Маркова, Марія Сухомлин, Галина Адлер, Наталія Шлапко, Валентина Шостак,  Віра Костюк, Надія Клепач, Ольга Кутурій) завжди співають, вкладаючи у виконання палке і чисте серце простої української жінки. Їх пісні лунають по-особливому зворушливо і урочисто. Майже всі народні твори, що звучать у виконанні цього колективу, є самобутніми, і практично ніде більше не виконуються. І в цьому цінність і значимість творчості народних колективів – пошук і збереження українських народних пісень.
Колектив працює від керівництвом Раїси Пасічної, відомого спеціаліста з хорового мистецтва на Лубенщині. Вона, як невтомна чарівниця, втілює задуми колективу в життя. 
      На щиру гостину завітали сільський голова Ольга Козловська, голова районного клубу «Надвечір’я» Валентина Сьомак, голова спілки жінок - трудівниць «За майбутнє дітей України» Раїса Кошель, жіночий вокальний ансамбль «Чарівниця СБК», які щиро вітали  своїх талановитих земляків і бажали ще багато-багато років по своїй квітучій творчій ниві нести українську народну пісню до кожного серця, кожної душі  в ім’я щасливого майбутнього України. Вітали «Бабусеньок» і вихованці місцевого садочку, і школи, зворушуючи присутніх своїми щирими зізнаннями.
     А зал кожний виступ учасників колективу нагороджував гучними  оплесками. І це заслужено. Адже таке майстерне акапельне виконання  пісень не завжди зустрінеш навіть на столичних сценах. А «коли зал аплодує стоячи, і від «браво» дзвенять струни» - це справжнє народне визнання. Натхненно вела захід Раїса Пасічна, керівник гурту.
    В організації чудового заходу  допомогли  небайдужі люди. Це Валерій Харапудько, приватний підприємець, Андрій Сухомлин, голова СФГ «АВІС»,Олександр Костюк, голова СФГ «Сула», Василь Стасовський, регіональний директор Баришівської зернової компанії. Щира вдячність їм за розуміння і підтримку.
Захід промайнув як одна мить, а святкова атмосфера  переповнювала Вовчик ще довго. Старовинне село на березі річки Сули, яке має свій неповторний образ та самобутню вдачу вкотре довело, що місцеві чорноземи завжди дарували працьовитим вовчанам гарні врожаї, а відомо ж бо, що той, хто вміє працювати – вміє і відпочивати. Тому цей куточок лубенської землі не лише щедрий, а й надзвичайно пісенний.






Немає коментарів:

Дописати коментар