середу, 5 жовтня 2016 р.

«На розписному осені човні пливуть мої літа у вирій…»

             Осінь життя людини строката, наче падолист. Вона підкрадається непомітно, здається, ще позавчора було дитинство, вчора юність і розквіт сил, а сьогодні вже павутина бабиного літа заплуталась у волоссі. Якими будуть миттєвості цього бабиного літа багато в чому залежить від самої людини, адже великою мірою настрій вона створює собі сама. Члени клубу «У дружньому колі» - активні, дієві, допитливі, не дивлячись на свій поважний вік. 1 жовтня великою дружньою клубною сім’єю вони зібралися на святкове засідання. Програма заходу була насиченою: згадували дитячі та юнацькі роки, читали вірші та співали пісні своєї молодості, а також ділилися рецептами, як залишатися активними та здоровими у зрілому віці. 

Справжньою родзинкою вечора стала зустріч з поетом Миколою Макаренком із села Нижчий Булатець. Відкритий душею, талановитий земляк поділився з присутніми своїми поетичними здобутками, а це щойно видана збірка поезій «Шляхи життя», згадував роки молодості, читав зовсім нові, щойно написані вірші. І хоч автор не має спеціальної освіти, поезія – це його поклик душі, від якого він отримує неабияке задоволення. Його поезія щира та різнобарвна. В ній він знаходить найдобріші, найніжніші слова кожному: матусі й хліборобові, коханій та просто випадковому перехожому. Не обходить ні думкою, ні пером теми рідного села, краси української природи, історичного минулого нашої держави, а криваве сьогодення – це незагойна рана у трепетній поетовій душі.
        Вірші автора  припали до душі присутнім, схвилювали своєю відвертістю та емоційним прочитанням. З неймовірним задоволенням жінки спілкувалися з Миколою Макаренком, ставили запитання, а він, з притаманною йому щирістю, сповна ділився своїм поетичним надбанням.
       Свято вдалося на славу: і відпочили, і насолодилися поезією, і почастувалися дарами осені. Наприкінці організатори заходу працівники бібліотеки Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка подякували присутнім за їх добрі справи та житейську мудрість, а Микола Макаренко кожному вручив вітальну листівку, аби вона нагадувала про цей захід цілий рік, до наступного свята.
Члени клубу висловлюють щиру подяку директору ТД «Арго-Трейд» Володимиру Баришпольцю, який впродовж кількох років надає кошти для  проведення свята.





Немає коментарів:

Дописати коментар