вівторок, 17 січня 2017 р.

Гостини у майстрині

       Під час новорічно-різдвяних свят, працівники абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика разом з читачами побували в гостях у чудових людей, сім`ї Олексія Кір`яна та Ольги Сердюк. Це веселі, життєрадісні  люди. Вони є читачами бібліотеки та членами клубу «У дружньому колі».  Олексій Леонтійович та Ольга Петрівна дуже люблять приймати гостей. Двері їхньої оселі завжди широко відкриті. В будинку постійно лунають веслі голоси рідних, друзів та знайомих.


    Ольга Сердюк добре знана  майстриня-вишивальниця, роботи якої можна зустріти на мистецьких виставках нашого міста. Тому читачі з хвилюванням чекали нагоди побувати вдома у цієї талановитої жінки і з радістю прийняли її запрошення.
      Ольга Петрівна розповіла про свою улюблену справу. Почала вишивати майстриня у зрілому віці та так захопилася, що кращого заняття для душі не бачить. Багато справ у неї по господарству, має дітей та онуків про яких піклується, та якою важкою не була б  робота, жінка завжди повертається  до полотна. Як тільки з`являється вільна хвилина, так відразу за свою улюблену справу  береться. Вишивати Ольгу Петрівну ніхто не вчив. Вміння поєднувати кольори та нанизувати на полотно хрестики прийшло наче саме собою. Потім познайомилася з іншими майстринями, обмінювалася досвідом та схемами.
     Нині творчий доробок майстрині складає більше 100  картини. ЇЇ роботи не скороспілі фрагменти, вишиті за один вечір, а великоформатні полотна,  справжні витвори мистецтва. Деякі з картин прикрашають садибу господині, інші красуються на видних місцях у близьких людей.
      Ольга Петрівна з радістю продемонструвала свої роботи. Читачі були в захваті. Багато щирих слів захоплення було сказано на адресу господині.  Дивлячись на ці прекрасні витвори мистецтва, розумієш скільки терпіння та любові вклала в них майстриня. Чудові краєвиди, жінки, діти, квіти, ніби оживають. Кожна картина несе тепло душі її творця. Сподіваємося, що перегляд робіт спонукатиме читачів взяти голку в руки та створювати власні вироби. На завершення зустрічі господарі почастували гостей чаєм зі смаколиками. Ольга Петрівна гарно готує, вона  з легкістю погодилась розкрити присутнім свої кулінарні секрети. За чаєм всі почували себе однією дружньою сім`єю. На дворі стояв лютий мороз, та в оселі було по-справжньому тепло, мабуть не лише від температури в кімнатах, а й від доброзичливого та приязного ставлення господарів будинку до гостей.
        На згадку про зустріч зробили не одну цікаву світлину.









Немає коментарів:

Дописати коментар