вівторок, 27 червня 2017 р.

«Наш закон – наша сила»

       28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме  21 рік  тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
       З нагоди свята для  користувачів  середнього шкільного віку в Інтернет центрі було проведено он-лайн - бліц розминку  «Наш закон – наша сила».
     Відвідувачі переглянули презентацію «Конституція Пилипа Орлика». Цей документ був  прийнятий 5 квітня 1710 року  під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика», адже це є справжня реліквія, віковічна пам’ятка української державної думки – видання «Конституція Пилипа Орлика». Саме цей документ чи не першим поставив питання існування української держави, і є водночас маніфестом державної волі народу України.

     Завідувач відділом Оксана Ходоровська наголосила юним читачам, що вони не повинні бути осторонь життя України, оскільки молодь – це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще, і забезпечити більш справедливе майбутнє держави.
      Права і обов’язки, свобода і відповідальність – роблять людину людиною, яка живе в суспільстві.  Вони захищають нас, і не знання закону не звільняє від відповідальності за його порушення.



Немає коментарів:

Дописати коментар