понеділок, 2 жовтня 2017 р.

Літературна майстерня до Всеукраїнського дня бібліотек

       28 вересня 2017 року, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек в Новооріхівській загальноосвітній школі відбулася творча зустріч з Раїсою Плотниковою, українською поеткою, прозаїком, членом Національної спілки письменників України. Учасниками зустрічі стали учні старших класів, вчителі, працівники бібліотек та мешканці села. Опанувати основи літературної майстерності та познайомитись із творчістю сучасного майстра художнього слова учасники змогли завдяки програмі Британської ради в Україні «Активні громадяни». 
        Організатори заходу переконані, подібні зустрічі сприяють розкриттю та розвитку творчих здібностей, як молоді так і старшого покоління. 

    Відкрила зустріч директор Централізованої районної бібліотечної системи Валентина Сьомак. Вона привітала присутніх з професійним святом українських бібліотек та розповіла про співпрацю з представниками творчих кіл та громадських організацій. Фасилітатор програми «Активні громадяни», керівник молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур розповів присутнім про успішні проекти активних громадян  та можливості стати учасником програми. А естафету продовжила Раїса Плотникова, яка презентувала свої книги, розповідала історію їх написання та читала вірші. Слухаючи вірш «Вчитель», учасники поринали у післявоєнні роки, пройнялися образами та переживаннями героями твору. Не менш емоційним було перенесення у події сьогодення, що пов’язані із війною на Сході. Цим подіям Раїса Василівна присвятила вірш «З війни…», а глибокий твір «Розкинь всевидячі пальці» у поєднанні з уривком із кінострічки «Спадок нації» допоміг слухачам усвідомити те, як вишиванка береже генетичний код українця. Зворушливим була розповідь про дитяче оповідання «Слоненятко Хвостик». Слухачі в свою чергу дарували аплодисменти прозаїку та дякували.  Пісенними номерами присутніх вітали працівники бібліотек, а на завершення кожен бажаючий мав змогу поспілкуватися з сучасним майстром художнього слова. 
   Свято книги  в Новооріхівській загальноосвітній школі продовжилось під час екоквесту «В пошуках скарбів Чугайстера», яке провели для учнів 6-7 класів працівники районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова та Наталія Мусієнко. Учасники команд «Дослідники»та «Авангард» не тільки змагалися у вправності  та кмітливості, але й взяли участь у різноманітних вікторинах та  конкурсах. Під час слідування  маршрутом  квесту учні збирали сміття  на  пришкільній  території. За підсумками проходжень квесту перемогу здобула команда семикласників, яка знайшла у бібліотеці скарб карпатського лісовика Чугайстера, але жоден з учасників квесту не залишився без солодких подарунків, який надала ПОМГО «Твій світ».
   Захід відбувся в рамках проекту  «Майстерня медіа грамотності  для підлітків з сільської місцевості як простір для творчості», що реалізується за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни».









Немає коментарів:

Дописати коментар