середу, 7 лютого 2018 р.

УДК: готуємось до впровадження

   Як відомо, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2017 року № 177 «Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації», заклади нашої країни, що досі користувались ББК , вже в поточному році мають перейти до використання для систематизації документів УДК.
Працівники центральної книгозбірні імені Володимира Малика вже в грудні минулого року  зробили перший крок у цьому складному й тривалому процесі - провели перше ознайомче навчання для бібліотекарі сільських та шкільних бібліотек.

         Заняття провела Наталія Замараєва, провідний бібліограф  відділу організаційно- методичної та інформаційно-бібліографічного роботи. Навчання триватиме, а паралельно готуватимуться організаційно-технічні рішення, - у руслі тих, які запропонують методичні центри. 
        Нещодавно провідний бібліотекар відділу комплектування і обробки бібліотечного фонду  ЦРБ  Ольга Михлик завітала в Березотіцьку сільську бібліотеку, аби на практиці допомогти  сільським бібліотекарям розпочати цей складний процес. Адже така масштабна робота може дати добрий результат лише за умови узгоджених дій.




Немає коментарів:

Дописати коментар