вівторок, 10 квітня 2018 р.

4 квітня 2018 року на базі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся районний семінар за участю завідувачів та бібліотекарів сільських бібліотек за темою: «Роль публічних бібліотек  у розвитку туристичного краєзнавства».

        У вступному слові  директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак  зупинилася на тому, що сьогодні бібліотека є складовою частиною громади як центр задоволення потреб громадян у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою, як центр формування інформаційних мотивів для громади, як соціокультурний центр.  А останніми роками спостерігається зростання інтересу громади до туристичного краєзнавства, яке пов'язане з подорожуванням по рідному краю.  Тому  бібліотеки не стоять осторонь і  такого важливого напрямку в роботі бібліотек - як  туризм.

     В роботі семінарі взяла участь  і виступила з грунтовною, детальною і конкретною інформацією у відповідності до теми провідний методист центральної книгозбірні,  учасник розробки туристичних маршрутів по рідному краї Тетяна Сафронова та надала вичерпні відповіді на низку питань.Ще раз наголосила, що сьогодні спостерігається значне пожвавлення інтересу місцевої громади до вивчення історії свого краю. Не випадково ще в 2002 році в Україні була затверджена „Програма розвитку краєзнавства на період до 2010 року”. 
   Ми народилися і живемо в Україні. Тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. Без знання минулого неможливо побачити майбутнє. Упродовж століть наш народ безупинно творив своє, тільки йому властиве духовне середовище, наповнюючи його своєрідними обрядами, глибоко змістовними народними традиціями. Тож провідний бібліограф Наталія Замараєва презентувала учасника семінару нові видання «Нові краєзнавчі розвідки- джерело сервісного забезпечення дозвіллєвої та туристичної діяльності».
   Працівникам Лубенської ЦБС  були надані всебічна інформація та конкретні консультації згідно програми семінару з використанням мультимедійних засобів.
В рамках семінару відбулася зустріч та обопільно корисні діалоги між  працівниками бібліотек та  головним  лікарем Лубенського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Олени Пучки  «Медична реформа: що потрібно знати кожному пацієнту». Бібліотека імені Володимира Малика  з початку року в рамках співпраці з Лубенським МЦПМСД навчає молодших  медичних  працівників комп’ютерній грамотності.
  В ході семінару  сільські  бібліотекарі отримали  консультацію « Методика індексування документів за УДК: проблемні  випадки», надану  провідним бібліотекарем відділу комплектування і обробки літератури Ольгою Михлик.
    Підсумки семінару підвела директор Лубенської ЦБС  Валентина Сьомак  та окреслила завдання бібліотек на наступний квартал. 







Немає коментарів:

Дописати коментар