четвер, 12 квітня 2018 р.

ШКОЛА БІБЛІОТЕЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ В ПІСКАХ.

       11 квітня на базі Пісківської сільської бібліотеки в рамках школи бібліотечної майстерності відбулося професійне спілкування бібліотекарів району за темою:«Традиційні та інноваційні  форми роботи з читачами».    Захопити людину читанням – завдання непросте. Масова робота - один із шляхів досягнення цієї мети. Останнім часом форми масової роботи в бібліотеках зазнали значних інновацій. Крім традиційних методів, з’являються нові, завдяки яким у читачів формується сприйняття бібліотеки, як життєво необхідної для навчання, дозвілля і розвитку.
Саме тому у своєму виступі методист 1 категорії центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Лідія Іваненко говорила про те, що «враховуючи виклики сьогодення, публічні бібліотеки намагаються використовувати у своїй діяльності сучасні й різноманітні форми роботи, які, завдяки актуальному змісту, творчому підходу та  нетрадиційним назвам, здатні привернути до себе увагу користувачів бібліотек».
  Учасники заходу - працівники сільських бібліотек, поділилися своїми  практичними набутками в даному питанні зі своїми колегами.  
   Наталія Білик, завідувач Березотіцькою сільською бібліотекою розповіла про  підготовку та проведення  Дня інформації  «Сім'я і школа» . В  програмі такого заходу  поряд з традиційними формами роботи (бесіда, бібліографічний огляд, книжкова виставка) бібліотека запроваджує нові форми роботи (огляд інтернет сайтів, огляд інтернет-ресурсів).  Людмила Сабодаш, бібліотекар 1 категорії Литвяківської  сільської бібліотеки поділилася власним досвідом організації та проведення цікавих заходів для дітей, зокрема, такою формою роботи, як «бібліотечні перегони». З цікавістю слухали виступ Катерини Омельченко, бібліотекаря 2 категорії  Пісківської сільської бібліотеки, яка познайомила їх з нововведеннями  бібліотечних уроків.
   В обговоренні на тему« Іноваційні форми роботи з читачами» взяли участь  Людмила Ревуцька, завідувач Вовчицькою сільською бібліотекою, Лариса Павлунік, бібліотекар 2 категорії Березотіцької сільської бібліотеки,  Людмила Сабодаш, бібліотекар 1 категорії Литвяківської сільської бібліотеки.
 Професійне спілкування дало можливість не тільки обмінятися корисною інформацією, а й розглянути широке коло питань, пов’язаних з організацією та проведенням масових заходів.
    Такі заходи з підвищення кваліфікації спеціалістів здійснюються на основі вдосконалення традиційних і впровадження нових, активних форм та методів навчання і залишається сьогодні пріоритетним в організаційно-методичній роботі центральної книгозбірні імені Володимира Малика.


Немає коментарів:

Дописати коментар