пʼятницю, 17 серпня 2018 р.

Перший  Спас прийшов до нас

    Традиційно,  14 серпня на подвір’ї абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика проходить  свято Маковія.  На захід збирається дружня та весела команда   учасників  клубу «У дружньому колі». Не став винятком і цей рік. 
В повітрі стояв п’янкий аромат меду та маку. До святкового столу працівники книгозбірні приготували традиційну обрядову страву  «шулики».  Учасники клубу принесли щедрі дари літа: кавуни, яблука, груші, сливи. 
  Розпочалося дійство захоплюючим екскурсом в історію свята Маковія. Про   різні назви  Спаса, його народні витоки особливості та  прикмети розповіла  Тамара Єфімова. Працівники книгозбірні Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка згадали один з головних символів свята «маковійську квітку», який  разом з медом та водою освячували у храмах. Бібліотекарі також зупинилися на символічному значенні кожної рослини. 
  Про релігійну складову свята говорила  Галина Ірклієнко. На Маковія починається двотижневий Успенський піст – Спасівка.  В своєму виступі вона зазначила, що піст це час не лише обмежень у їжі, а  й пора звернення до Бога, покаяння. Тему духовного очищення та морального вдосконалення людини підтримали  Луїза Яковенко, Галина Материнко, Тетяна Торба, Сергій Калашник, прочитавши  прекрасні вірші. 
До розважальної частини заходу працівники бібліотеки підготували добірку цікавинок «Про все на світі. Шок: цього ви точно не знали», та конкурсно- розважальний мікс. Учасникам дійства презентували «загадкову скриньку»,  пропонували відгадати  зображення та  виявити найкращих у різних жартівливих номінаціях. Звучали гуморески, веселі життєві історії, задушевна українська пісня.
     Гарний настрій, позитивні емоції супроводжували всіх учасників заходу під відкритим небом.




Немає коментарів:

Дописати коментар