вівторок, 14 серпня 2018 р.

Екскурсія на етно – фестиваль «Під дідовими липами» до Хорольщини

     11 серпня 2018 року відбулася екскурсія учасників ансамблю народної творчості «Молодички» Калайдинцівського сільського будинку культури та студії сучасного танцю «Ренесанс» на етнографічний фестиваль «Під дідовими липами», що проходив днями на Хорольщині. Організувала  поїздку Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з центральною районною бібліотекою ім. Володимира Малика. Представники творчих колективів є активними учасниками та волонтерами  проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму». 
      Під час екскурсії учасники ознайомились з експозицією музею – садиби «Древо», виступили зі сцени фестивалю з творчими пісенними номерами, взяли участь у театралізованому  відтворенні обряду українського весілля та скоштували національні українські страви. В програмі екскурсії було передбачено створення можливостей для діалогу між людьми старшого покоління з молодими людьми.
Хоча в літньому віці переважними є пасивні форми відпочинку, з психогігієнічної точки зору, відпочинок не повинен бути тільки пасивним. Навпаки, посильні активні форми відпочинку (прогулянки, екскурсії, участь у творчих заходах), як і спеціальні комплекси фізичних вправ для немолодих і людей похилого віку фізіологічно цілком обґрунтовані. 
Зазвичай, в рамках даного проекту діалоги відбуваються в формі вечорів-зустрічей за філіжанкою кави чи чаю, підчас одноденних подорожей з перекускою на природі, обговорень після театральної вистави, вечорів пісень. Проект реалізується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».









Немає коментарів:

Дописати коментар