пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

У Лубнах відбувся тренінг з протидії булінгу в молодіжному середовищі

     У Лубнах на базі молодіжного центру районної бібліотеки імені Володимира Малика 11 жовтня 2018 року відбувся тренінг для студентів на тему "Протидія булінгу в молодіжному середовищі". Провели захід фахівці Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» у співпраці з відділом сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради. Учасниками заняття стали студенти Лубенського медичного училища. 
      Під час зустрічі керівник ГО «Твій Світ» Олександр Чепур розповів учасникам про поняття булінгу та його види, а також про успішний досвід роботи у цій сфері.
Він повідомив, що практика форум – театру проти булінгу, яка впроваджувалась в Лубнах потрапила до фіналу конкурсу «Кращі практики молодіжної роботи в Україні - 2018». Конкурс започаткували Міністерство молоді та спорту спільно з Програмою розвитку ООН в Україні, Державним інститутом сімейної та молодіжної політики з метою відбору, відзначення і поширення кращих практик молодіжної роботи в Україні. 
      За даними соціологічних досліджень, майже кожен третій учень в Україні потерпає від принижень і насмішок. Явище цькування, насильства та приниження називають булінгом. Фахівці говорять, що 10% дітей зазнають проявів булінгу регулярно (раз у тиждень і частіше); 55% – частково піддаються знущанню з боку однокласників; 26% батьків вважають своїх дітей жертвами булінгу. Практично в кожному класі чи групі є учні, які стають об’єктами глузувань та знущань, а також агресори, які є ініціаторами булінгу.
    Саме цій актуальній проблемі була присвячена інтерактивна зустріч з елементами тренінгу. Тренери Олександр Чепур та Юлія Пода ознайомили студентів з поняттям «булінг» та допомогли зрозуміти проблему, її наслідки для молоді та членів їх родин. 
     Під час заходу були використані ситуативні вправи, які показали, що кожна людина – особистість, а ті, хто не підходить під загальний шаблон – стають об’єктом знущань та цькувань. Тренери пояснили учням, що будь-які насильницькі дії, образливі слова є неприпустимі. Реакція має бути негайною – слід зупинити бійку, припинити знущання чи залякування. Необхідно звернутись до батьків, вчителів, соціальних психологів, дільничних інспекторів, ювенальних працівників. На завершення заходу учасникам запропонували взяти участь у соціологічному опитуванні, результати якого будуть використані для поширення практики форум – театру проти булінгу. 




Немає коментарів:

Дописати коментар