вівторок, 16 жовтня 2018 р.

 Світочі козацького духу.

        Волелюбний та незламний народ України віками боровся за свободу. За неї віддали життя її кращі сини. Серед найяскравіших сторінок цієї боротьби – історія запорозького козацтва.
        До дня українського козацтва в Вищебулатецькій сільській бібліотеці завідувач Галина Левченко запросила своїх читачів на презентацію книжкової виставки  «Погляд в історію». З історичних розвідок  представлених  бібліотекарем читачі мали змогу  дізнатись про історію Запорозької Січі та кошових отаманів, познайомитись із звичаями та культурою козаків. Галина Петрівна звернула увагу читачів на книгу Данила Кулиняка «Од Калниша вісті…».
Її автор директор Всеукраїнського благодійного фонду імені Петра Калнишевського в історично- документальній повісті відкриває для українців постать Петра Калнишевського. Найповніше публіцистично-художнє висвітлення 112-річного життєвого шляху Петра Калниша та складної епохи зацікавить любителів історії різного віку. Цей твір, на сторінках якого допитливий читач знайде чимало нових відповідей на багато болючих питань складного розвитку і становлення державництва України, включає також цикли віршів та поем з історії України. 



Немає коментарів:

Дописати коментар