середу, 6 березня 2019 р.

Шляхами Великого Кобзаря

       Вшановуючи  205-ту річницю від дня народження  Т.Г.Шевченка – геніального українського поета і художника, мислителя, основоположника нової української літератури та української мови, в стінах книгозбірні ім. О.Донченка працівники бібліотеки оформили виставку –маршрут «Шляхами Великого Кобзаря».
      Відвідувачі бібліотеки мали можливість ознайомитися з життям і творчістю, мудрістю і мужністю великого пророка, усвідомлюючи світове значення його творчості.
Весь свій могутній талант український поет присвятив служінню народові. Вся його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини. Читаючи твори Кобзаря, відчуваємо біль, сум і тугу за народ, за Україну. Його поеми, вірші пройшли крізь віки і не втратили актуальність, а навпаки виховують все нові і нові покоління патріотів.

       Зв’язки Великого Кобзаря з полтавським краєм тісніші, ніж із будь-яким куточком України. Все життя його творчу уяву тривожили полтавські враження й знаходили вираження в слові. Не є винятком і наш Посульський край.
        Шевченко і сьогодні сяє провідною зіркою всьому передовому людству.  А вогонь його душі запалює в серцях людей іскри віри, надії, любові до рідної землі, свого народу.
         І на оновленій землі, над ланами, широкими полями, вільними містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра, лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря.

Немає коментарів:

Дописати коментар