понеділок, 18 березня 2019 р.

Віддали данину пам'яті та пошану майстру

В історії назавжди залишаються імена які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. До таких належить й ім’я непересічного українця, геніального композитора та поета, класика української естрадної пісні – Володимира Івасюка. 4 березня 2019 року йому мало б виповнитися 70 років. Саме цій пам’ятній даті було присвячено літературно-пісенну годину Володимир Івасюк: життя як пісня», яку для слухачів культурно – мистецького факультету Університету третього віку територіального центру соціального обслуговування населення та постійних користувачів книгозбірні, підготували працівники центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка.

Ведучі заходу у своїй розповіді намагалися представити нового, досі незнаного Володимира Івасюка. Присутні дізналися , що Володимир - син відданого українця, творця буковинської історії, особистості унікальної ерудиції, педагога та письменника – Михайла Григоровича Івасюка. Тож ось звідки бере початок той  яскраво національний творчий орієнтир молодого Івасюка!  Доля відміряла дивовижному українцю всього 30 років життя, але цим коротким часовим проміжком він скористався сповна: 107 пісень, 53 інструментальні твори, музичний супровід до кількох спектаклів. Але не однією лише музикою жив Володимир. Професійний медик, аспірант кафедри патфізіології Львівського медуніверситету, Володимр  Івасюк мав ще й  неабиякий  художній хист. У його особистому доробку малюнки виконані як  аквареллю, так і олівцем – це пейзажі, натюрморти та портрети.
Протягом заходу на великому екрані демонструвалися світлини з родинного архіву митця, спогади рідних та колег, звучали  записи найпопулярніших  та маловідомих   пісень  у виконанні автора та його найкращих друзів: Софії Ротару, Назарія Яремчука та Василя Зінкевича. Ліричні мотиви спонукали кожного з присутніх доторкнутися душею до вишуканої творчості митця. Жоден із гостей не залишився байдужим. Власні думки про значення творчості музиканта висловили Ельвіра Паніна, Валентина Куценко та Людмила Башук. Вони зауважили, що композитор своїм талантом і своєю працею підняв українську пісню на світовий рівень, дав національному мелосу яскраве довге життя. 
Також  увазі присутніх була запропонована добірка матеріалів про життєвий та творчий шлях  Володимира Івасюка та художні твори його батька Михайла Івасюка. Не одне видання із представлених учасники заходу обрали  для ознайомлення.





Немає коментарів:

Дописати коментар