четвер, 31 жовтня 2019 р.

Креатив-лабораторія «Бібліо-профі»

29-30 жовтня в приміщенні Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара працювала креатив-лабораторія «Бібліо-профі» (проблемно-цільові навчання працівників бібліотек по роботі з юнацтвом).
     Бібліотекарі 25 районних та міських ЦБС області, серед яких і провідний бібліотекар відділу обслуговування Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко, впродовж двох днів поглибили свої знання специфіки роботи з юнацтвом, отримали практичні поради щодо сучасних форм роботи з молоддю, познайомилися з комп`ютерними програмами, які можуть стати в нагоді при створенні відео про бібліотеку та бібліотечні послуги. Цікавою для присутніх була інформація про риси бібліотекаря, який працює з сучасним юним користувачем – креативність, ерудованість, компетентність. Корисними у подальшій бібліотечній роботі будуть також поради бібліотекарів обласної бібліотеки для юнацтва щодо організації фондів в умовах реформування та висвітлені питання сучасних аспектів краєзнавчої роботи. 

Незважаючи на стрімкий розвиток інноваційних технологій, книга й надалі продовжує відігравати значну роль у формуванні культури читання юнацтва та молоді. Обласні колеги порекомендували список літератури, кожна книга з якого може стати помічником та порадником для юного читача. 
Не завжди молодь добре знає свої права та обов`язки, а навіть коли й знає, то не вміє їх правильно захистити та відстояти. І в цій проблемі зарадити чи допомогти можуть не лише правоохоронні   органи, але й бібліотекарі. Про правову інноватику у роботі з юнацтвом розповіла присутнім бібліотекар Кременчуцької міської ЦБС для дорослих.
Провідний бібліотекар відділуобслуговування Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Олена Самойленко поділилася з колегами досвідом роботи молодіжного дебатного центру, що відкрився у приміщенні книгозбірні в 2013 році за ініціативи ПМГО «Твій світ» (голова О. Чепур). 
Ліричним відступом, справжньою родзинкою креатив-лабораторії стала презентація книги Ганни Кревської «Ситцеве щастя». Талановита лубенська письменниця, поетеса занурила присутніх бібліотекарів та гостів у надзвичайно цікавий, хоча й трагічний та не простий, світ героїв своїх історичних оповідань та повістей, які ввійшли до книги.






Немає коментарів:

Дописати коментар