понеділок, 7 жовтня 2019 р.

Методичний день у книгозбірні

      4 жовтня у центральній книгозбірні імені Володимира Малика відбулося професійне спілкування бібліотечної спільноти  Лубенщини.  Приводом для «відвертої»  розмови книгарів став візит провідних спеціалістів обласних бібліотек, метою якого був моніторинг діяльності бібліотечних закладів системи. Протягом 3-х днів  фахівці з області знайомилися з роботою одинадцяти книгозбірень, де провели діагностику стану бібліотечної ситуації на місцях, визначили рівень адаптації кожної книгозбірні до роботи в сучасних умовах, відзначили позитивне, вказали на недоліки, допомогли не шаблонними рекомендаціями, а індивідуальними, диференційованими порадами. 

    Тож завідувачки бібліотек-філій, робота яких вивчалася, ознайомили  колег з рекомендаціями, які вони отримали. Директор ЦБС В.І. Сьомак підсумувала виступи та відмітила, що  ми отримали високу оцінку своєї роботи.  Але розслаблятися ні в якому разі  не можна, адже  сьогодні бібліотеки, як соціальні інститути, повинні постійно доводити, що вони потрібні суспільству, а діяльність бібліотекарів має ставати дедалі професійнішою,  а інформаційні послуги мають бути більш якісними та доступними населенню. 
      Провідний методист Н. Мусієнко звернула увагу присутніх на домінанти успішної діяльності бібліотек. І наголосила, що обласна перевірка підтвердила аксіому, що активна життєва позиція бібліотекаря, високий фаховий рівень та вимогливість до себе, ось запорука  якісної роботи книгозбірні. Тож у другій частині семінару бібліотекарі  Н.Білик, О. Цебро, Л. Таркані (Березотіцька, Губська, Тарандинцівська  СБФ), поділились досвідом та напрацюваннями як сформувати позитивний імідж книгозбірні в громаді.  У процесі роботи також вирішувались нагальні професійні питання. У активній дискусії взяли участь методист I категорії Л.Іваненко, Г. Мощіль, В. Черняк, Н. Карпець.










Немає коментарів:

Дописати коментар