середу, 5 лютого 2020 р.

Професійне спілкування бібліотекарів району

      У читальній залі центральної книгозбірні імені Володимира Малика відбулося професійне навчання бібліотечних працівників району. Відкрила зібрання директор Лубенської ЦБС Валентина Іванівна Сьомак, яка підсумувала діяльність бібліотечних установ району за минулий рік та окреслила основні завдання які стоять перед бібліотечними працівниками цьогоріч. Та ще раз наголосила, що основою для сільської бібліотеки є робота з населенням: соціальна діяльність, надання консультацій, інформаційна допомога, доступ до Інтернету.

      З аналізом звітної документації та інформаційного наповнення планів сільських бібліотек-філій ознайомила методист I категорії ВОМР Лідія Іваненко, а провідний бібліотекар районної бібліотеки для дітей Людмила Горб окреслила напрямки роботи з дітьми та юнацтвом.
     Питання збору та систематизації краєзнавчої інформації торкнулася провідний бібліограф центральної книгозбірні Наталія Замараєва, яка ознайомила бібліотечних працівників з «Положенням про загальносистемний огляд – конкурс бібліографічних досьє «Відомі люди – уродженці села»», який організовує центральна районна бібліотека. Наталія Замараєва надала консультації  з методики складання та оформлення бібліографічного досьє.
      Про роботу з фондом, його збереження, облік та списання доповіла провідний бібліограф відділу комплектування та обробки літератури Ольга Михлик.
    З методичними рекомендаціями щодо підготовки та проведення конкурсу «Найкращий читач Полтавщини» ознайомила провідний методист ВОМР, також кожна сільська книгозбірня отримала матеріали для оформлення першого етапу конкурсу.
     Публічні бібліотеки України долучилися до Національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі» і підтримали проект «Дія. Цифрова освіта». На бібліотечні заклади Лубенської ЦБС теж покладена ця відповідальна місія. Але перш ніж навчати, необхідно самим оволодіти необхідними навиками, задля того, щоб надати компетентну допомогу користувачам. Тож бібліотекар 2 категорії  ВІС та АБП  Віталіна Курильчук ознайомила присутніх з освітнім онлайн – серіалом «Дія. Цифрова освіта». Сільські бібліотекарі першими розпочали навчання, успішно пройшли тестування та отримали сертифікати. 
       Питання правової просвіти та правового виховання громадян України є особливо актуальним у роботі бібліотек району. Вже не один рік поспіль сільські бібліотеки активно співпрацюють з фахівцями Лубенського центру з надання безоплатної правової допомоги. Компетентна допомога в проведенні правознавчих заходів для користувачів різної вікової категорії, актуальні теми виступів – результат нашої співпраці. З лекцією на тему: «Право на безоплатну правову допомогу»  перед  присутніми виступила  начальник відділу правопросвітництва Лубенського центру безоплатної правової допомоги Лілія Ширстова. Під час розповіді акцент був зроблений на  актуальних питаннях які хвилюють громадян, також фахівець  презентувала підбірку інформаційно – правових  видань, які отримала кожна сільська бібліотека.
       На завершення Валентина Іванівна підбила підсумки виробничого спілкування та побажала плідної роботи у цьому році.















Немає коментарів:

Дописати коментар