вівторок, 12 січня 2021 р.

 ВІДЛУННЯ ВАСИЛЕВОГО РІЗДВА

 Україна! Ти - моя молитва,

Ти моя розпука вікова…

Гримотить над світом люта битва 

За твоє життя, твої права…

      8 січня виповнилося  86 років від дня народження нашого земляка, великого патріота, літератора, поета, журналіста та правозахисника Василя Симоненка.

Нескорений, з гарячою і пристрасною натурою, непримиренний до ворогів українського народу, патріот своєї Вітчизни, щирий і добродійний, він увійшов у літературу як поборник правди і добра. Твори Василя Симоненка, напоєні високим життєстверджуючим оптимізмом, живуть і шануються людьми,  як  дорогоцінне надбання духовної культури.

    Напередодні цієї дати в Калайдинцівській сільській бібліотеці  для членів клубу «Затишок»  пройшла літературна година «Відлуння Василевого Різдва». Валентина Черняк, бібліотекарка  сільської книгозбірні, познайомила  присутніх зі сторінками непростої біографії  поета.

     Місцевий житель, журналіст, член спілки журналістів України  Петро Підтоптаний детально зупинився на найяскравіших творах,  що не лишають байдужим нікого і в теперішній час.

     Цікавими спогадами про дитячі та юнацькі роки  Василя, поділилася його троюрідна сестра Віра Калініна . Під час заходу  у виконанні бібліотекарки  звучали  вірші Василя Симоненка  та уривок із поеми «Русалка».

   Захід пройшов  цікаво та пізнавально, сповненим гордості за Україну, що має таких видатних синів, як Василь Симоненко.






      


Немає коментарів:

Дописати коментар