вівторок, 5 січня 2021 р.

Поетичне слово Ганни Чубач, осяєне любов’ю до дітей

    До 80 річчя від дня народження відомої української поетеси в бібліотеці для дітей ім. О. Донченка оформлена викладка одного автора  «Тонкий візерунок дитячого світу у віршах Ганни Чубач».
    Кредом творчості поетеси стали слова: «Ми приходим у світ для любові». Ганна Чубач дуже любила дітей, тому багато творів присвятила  малятам. Її загадки, скоромовки, лічилки, вірші, словесні ігри – справжнє диво, за допомогою якого діти вивчають алфавіт, виробляють артикуляцію,  збагачуються знаннями  про навколишній світ. У творчому доробку поетеси  - 12 скоромовочних дитячих абеток. Вигадала Ганна Чубач й «Смачну абетку» та «Алфавітні усмішки». Поетеса виступила і у жанрі казки, і у жанрі побрехеньок. У них багато вигадок, фантазії, ніжної любові. У них  все  для  кмітливих,  розумних  і  допитливих  дітей. 
    Уже впродовж багатьох років твори Ганни Чубач вивчають школярі  нашої Батьківщини. Ганна Танасівна дуже любила свій рідний край, свою  велику домівку – Україну. Тому і  писала вірші про рідну мову, Київ, про  Дніпро, про державні символи, про дітей, про школу.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар