середу, 13 липня 2022 р.

 «Я ВСІХ ЛЮБЛЮ – НА ЗЕМЛІ, У РАЮ Й ЗА КРАЄМ…»

Цей сповідальний рядок із нової книги Наталки Фурси «Без сорочки» став  лейтмотивом  літературної зустрічі з відомою поетесою Наталкою Фурсою, яка відбулася 12 липня в Публічній бібліотеці ім. Володимира Малика. За відгуками присутніх захід видавася досить вдалим і  невимушеним. Дві години спілкування з талановитою поетесою, прозаїком, непересічною жінкою  відкрили неперевершений світ її поезії - щирої, досконалої і мудрої, поезії  найвищого ґатунку. Вона барвиста, мелодійна, досконала в кожному образі, в кожній метафорі, в кожному рядку. Сповнена високої життєвої  філософії, світлих роздумів про минущість і вічність та про доцільність створеного Творцем земного й небесного.

  Наталка Фурса – авторка восьми  поетичних книжок: «Окрик» (Київ, 1993), «Дар Любові» (Полтава, 1997), «Страсті по Страті» (Полтава, 2000, 2001), «Необлітане небо» (Полтава, 2002), «Нічого, крім повторень» (Київ–Хмельницький, 2004), «Пилок і пил» (Полтава, 2015), «…ані вирію, ані скиту…» (Полтава, 2020), «Без сорочки» (2022), яку майстриня слова презентувала під час зустрічі і в якій перев’язала у вагомий сніп майже 120 різнопланових поезій,  а також книги малої прози «Зінське щеня» (Полтава, 2017). 

Книга Наталки Фурси "Без сорочки" вийшла у видавництві "Саміт-книга" буквально напередодні війни. Під час зустрічі авторка зізналася, що перші примірники підписувала та відсилала за день до її початку. 

Ця книжка варта прочитання. Як зазначила в анотації редакторка книги Світлана Луцкова, «восьма поетична збірка знаної в Україні та поза її межами письменниці Наталки Фурси – «це книга – одкровення, книга – ризик, книга - оголений нерв».

Учасники зустрічі також познайомитися з віршами про війну. Кожний з них «це переплавлений біль у слова, аби було як видихнути потім».

Вперше в ролі модератора зустріч майстерно провела письменниця Раїса Плотникова. Вона добре знає Наталку Фурсу. Тож тандем ведучої і поетеси був дуже вдалим. Захоплюючим став і виступ  Ірини Карач, бібліотекаря Публічної бібліотеки ім. Д. Гурамішвілі  (м. Миргород), філолога за освітою.

Сподіваємося на наступні зустрічі. А всі бажаючі можуть придбати книги в бібліотеці ім. В.Малика.



















Немає коментарів:

Дописати коментар