четвер, 28 липня 2022 р.



 Кола соціально – психологічної підтримки для літніх людей стартували  у Лубнах

     Вчора, 27 липня 2022 року у відділі обслуговування (абонемент) Публічної бібліотеки ім. В. Малика відбулося чергове коло психологічної підтримки людей похилого віку. Провела захід  Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Публічною бібліотекою імені Володимира Малика.  
Говорили про те, як допомогти літнім людям впоратися із тривожністю під час воєнних дій. 

   Учасників і учасниць літнього віку привітав керівник проєкту Олександр Чепур та розповів про майбутні заходи. Психологиня проєкту Юлія Пода порекомендувала присутнім декілька порад - таких, як підтримка постійного зв’язку  з близькими та друзями, проговорення плану дій, підбір про запас продуктів, піклування про здоров’я, правильне медіаспоживання, обійми та уникнення дискусій про політику. Також, учасниці виконали дихальні вправи, які допомагають опанувати тривожність у критичній ситуації. До подібних кіл запрошують і переселенців старшого віку.  
      Заходи проходять завдяки проєкту «Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади»  за підтримки Німецького фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» у рамках програми «Ми поруч!».








Немає коментарів:

Дописати коментар