вівторок, 28 березня 2023 р.

 «Все, що душа довірила словам»

Ще кожен пальчик сам собі Бетховен.
Ще все на світі гарне і моє.
І світить сонце оком загадковим.
Ще слів нема. Поезія  вже є.
(Ліна Костенко).
      Саме віршем Ліни Костенко в Публічній бібліотеці ім. Володимира Малика 28 березня розпочалася поетична палітра «Все, що душа довірила словам». Літературна творчість Лубенщини багатогранна. Вона поєднує в собі материк української культури з культурою європейською. Лубенські майстри слова сьогодні не тільки збагачують духовну скарбницю України, а й активно відроджують рідну мову, повертають народу його справжню культуру.  У нас, на Лубенщині, поезія всюди, незалежно від нашої присутності, поет налаштовує людські душі так, що поезія воскресає сліпучою музикою.
       На гостину до бібліотеки завітали поети: Лариса Галич, Микола Кочерга та Олена Сімініченко. Гості розповіли про витоки своєї творчості, читали вірші. Учні 9 класу Лубенської ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 та поціновувачі поетичного слова насолоджувалися ліричними, драматичними творами, а також занурилися в спогади разом з авторами.
      Яскравим доповненням до поетичного виступу стали пісні у виконанні учасників хору «Зустріч». Пісня «Не залишай» на слова Лариси Галич, у виконанні заслуженої артистки України Олени Білокінь запала в душу.
     Захід пройшов в теплій атмосфері. Модератор заходу провідний бібліотекар, Інна Сизоненко знаходила щирі слова про кожного літератора.
     Олександр Міщенко, як голова літературного об’єднання ім. О. Донченка подякував за чудову поезію. Валентина Сьомак, від колективу Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика,  зі словами вдячності подарувала книги.

















Немає коментарів:

Дописати коментар