пʼятницю, 19 травня 2023 р.

 Останній гетьман України

         15 травня минає 150 років від дня народження останнього гетьмана України Павла Скоропадського. За його правління в Україні відбулась політика українізації, запровадження валюти гривня, відкриття близько сотні українських гімназій, запровадження української мови у шкільну програму, при ньому було відкрито низку українських державних університетів. Відбулась стабілізація в країні, покращення економіки та покращення міжнародних відносин з Україною.
    На честь гетьмана Павла Скоропадського в читальній залі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика розгорнуто книжкову викладку «Останній гетьман України». Викладка представлена новими виданнями, що містять історичні розвідки про життя та діяльність видатного українського діяча доби Української революції. 
   Скоропадський зумів зробити з України сильну, самодостатню державу, на яку вимушені були зважати сусіди як на Заході, так і на Сході. Нащадок гетьманського роду, шанувальник козацької слави, він зміг відродити національні традиції, створивши моду на все українське. Шануймо славетних!


Немає коментарів:

Дописати коментар