пʼятниця, 7 липня 2023 р.

 Свято Івана Купала у  Круглику

    Івана Купала – одне із найзагадковіших традиційних свят, що відзначалося в Україні ще за часів язичництва. Воно припадає на 7 липня і пов’язане з літнім сонцестоянням. Ім’я ж святу дав Купало – бог земних плодів, урожаю, добробуту та лікарських рослин. Про обрядовість з несподіваними перетвореннями, суть вабливої купальської ночі діти з мікрорайону №6, дізналися під час народознавчого свята «Ой, на Івана, ой, на Купала», яке відбулося у філії №3 Лубенська міська бібліотека.

    Підтримуючи давні традиції, працівники Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Сніжана Кириченко та Ніна Бородавка, організували та провели низку ігр та конкурсів. Родзинкою заходу став квест «В пошуках чарівної квітки папороті», де юні учасники вирішували логічні завдання, відгадували каверзні загадки, проявляли свою спритність та ерудицію. А ще освідчувалися у любові до рідного краю та, зав’язуючи стрічку на Марені, бажали миру та добра Україні. Апогеєм цього незвичайного ланцюжка цікавинок стало знаходження містичної квітки папороті, яку діти шукали із завзяттям. Віднайшовши, зраділи неабияк, адже там була ціла гора солодощів, які вмить розійшлися по дитячим рукам. 

    Такого шаленого емоційного піднесення, галасу тихий куточок Лубенщини , який історично називається Круглик, ще не знав ніколи.

    Друга частина святкового дійства відбулася у глядацькій залі, де численній публіці свою творчість презентували: молодий талановитий аккордіоніст Тимофій Іллюхін та тріо "Світанок" у складі Валентини Іщенко, Олени Мацак та Миколи Ужакіна та гурт «Родослав».
























Немає коментарів:

Дописати коментар