вівторок, 22 серпня 2023 р.

 
Від Української Державності – до Незалежності України

       Історія українського державотворення сягає тисячоліть, а історія здобуття Україною незалежності надзвичайно складна і довга і знати її – це наш обов’язок. З метою популяризації знань про Україну, її історію у бібліотечних закладах Лубенської громади проходив місячник патріотичного виховання «Від Української Державності - до  Незалежності України». В рамках місячної програми бібліотеки Лубенщини організували для своїх користувачів книжкові виставки та перегляди літератури, пізнавальні інтерактивні заходи, вікторини, майстер класи, патріотичну гру «Що? Де? Коли?».
  З нагоди свята Дня Української Державності у Публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбувся патріотичний мікс «Я люблю тебе кожним подихом своїм, Україно!». Учасники святкового заходу взяли активну участь в інтерактивних іграх, виконували патріотичні вірші та пісні, дізналися чимало цікавого з історії українського державотворення. 

  У рамках даного місячника працівники Публічної бібліотеки імені Володимира Малика провели у філії №3 Лубенська міська бібліотека інтелектуальний марафон «Моя держава - Україна». Під час якого діти мали змогу пограти в настільну гру «Патріот», розроблену та виготовлену самими бібліотекарями. Виконуючи різноманітні завдання, учасники гри поповнили свої знання з історії України, народних традицій та символіки, географії і спорту, рідної мови та літератури, пізнавали на світлинах відомих українських діячів.
  Бесідою «Розповідь про українську державу» розпочали бібліотекарі Публічної бібліотеки Малика патріотичну гру «Що? Де? Коли?» «Моя земля – це Незалежна Україна» у філії №10 Засульська сільська бібліотека. А далі маленькі та юні відвідувачі бібліотеки активно включилися у виконання завдань пізнавальної гри. За право бути переможцем змагалися три команди із символічними назвами: «Незалежні», «Особливі» та «Вольові». Успішно подолавши всі турніри гри, здобула перемогу команда «Незалежних». Під час інтерактиву діти виявили непересічні знання про Україну,а ще взаємну підтримку та вміння грати в командах, а головне – щиру любов до своєї Батьківщини. Адже недарма слоганом святкового заходу було обрано слова; «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!».
  Берегти незалежність, здобути омріяну перемогу та збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед нашими предками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок  любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру. Ось чому, працівники бібліотек приділяють велику увагу популяризації знань з історії української державності.















Немає коментарів:

Дописати коментар