середу, 9 серпня 2023 р.

Навчаємося щоб навчати

           Бібліотеки Лубенської територіальної громади входять в Мережу Хабів цифрової освіти, тобто є місцем, де кожен громадянин може безоплатно здобути цифрові навички та отримати доступ до цифрових послуг, а бібліотекарі є амбасадорами цифрової освіти.
  Успішна організація роботи Хабу цифрової освіти багато у чому залежить від компетенції фасилітатора, тому організація навчання бібліотечних працівників є невід’ємною складовою підвищення їх рівня знань саме у просторі цифрової грамотності.
   8 серпня 2023 року на базі Публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся практикум завідувачів філіями сільських бібліотек, які є Хабами цифрової освіти.

   Координатор Хабів цифрової освіти у Лубенській громаді, провідний бібліотекар відділу інформаційного сервісу Публічної бібліотеки Малика Віталіна Курильчук, ознайомила присутніх із оновленим переліком освітніх серіалів, які є доступними на порталі «Дія. Цифрова освіта» та з категоріями онлайн послуг у застосунку «Дія».
   Успішність комунікаційної стратегії бібліотеки – Хабу цифрової освіти у своєму виступі розкрила провідний бібліотекар відділу обслуговування Інна Сизоненко. Увагу присутніх було акцентовано на створенні ефективного меседжа, рекомендаціях щодо підбору складових рекламного повідомлення та проведення вдалої PR - компанії серед мешканців громади.
   Наталія Мусієнко, провідний методист організаційно – методичного відділу, зауважила, що оскільки такий напрям роботи як цифрова освіта населення та надання цифрових послуг є нетрадиційним для бібліотечних закладів розташованих у сільській місцевості, тому необхідно внести корективи до форм звітності, планування та доповнення до первинних облікових документів.
   Практичне заняття було насиченим та конструктивним. Завідувачі філіями отримали не лише низку порад та рекомендацій, а ще й на практиці відшліфували свої навички. Тож діапазон послуг, що надає книгозбірня збільшується, а населення має можливість опановувати цифрові навики безкоштовно.  









  

Немає коментарів:

Дописати коментар