понеділок, 26 серпня 2013 р.

За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ.

Святковий день – двадцять четверте серпня
Так хочеться усмішок і пісень.
Віднині Україна незалежна.
Запам'ятайте, люди, світлий день!
        24 серпня український народ відзначає День Незалежності. Це свято, яке знаменує собою здійснення бажання багатьох поколінь українців, котрі мріяли, боролися, віддавали життя за свободу, справедливість, право бути господарями на своїй землі.
        З нагоди свята в Засульській сільській бібліотеці було проведено годину цікавих повідомлень під назвою «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ». На якій були присутні жителі села, патріоти своєї Батьківщини, які з задоволенням слухали про Україну – як козацьку державу, про її історичну і духовну спадщину, про символи України та про Україну, як державу в цілому.
        22 роки минуло з того незабутнього дня. Це точка відліку, яка зазначила народження нової держави – вільної України. Це велика подія, що дала народові можливість вирішувати самому свою долю. За два десятиліття наша країна пройшла непростий шлях становлення. Завдяки зусиллям патріотичних сил вона стала повноправним членом світового співтовариства. Українська мова була утверджена як єдина державна, прийняті символи держави: герб, прапор, гімн. Відбулись корінні зміни в економічних, соціальних, культурних, міжнаціональних відносинах, політичній системі.
        Незалежність і державність зріли в глибинах нашої тисячолітньої минувшини, проростали і проростали в умовах політичної та економічної кризи. Безперечно, Українська козацька держава передала нам у спадок міцне переконання – кожен українець має захищати свої права і свободи, дбати про розквіт землі святої. Нехай же святиться ім'я твоє вічно, рідна Україно – наша колиско!

                                                                           Зав. бібліотекою Марія Мороз





Немає коментарів:

Дописати коментар