середу, 15 липня 2015 р.

Україна – земля споконвічних християнських святинь.
  

Утвердження в Київській Русі християнства (православ’я) як державної релігії, здійснене князем Володимиром, зумовило потребу спорудження християнських храмів. Про те, якими були ці перші споруди, збудовані протягом XI ст., відомостей немає. Можна припустити, що це були невеликі дерев’яні будівлі.
Але згодом, прояснений світом Христової Благодаті український народ почав створювати чудові культові архітектурні пам’ятки. Впродовж сторіч в Україні сформувалися справді унікальні типи храмів і видатні монастирські комплекси, авторами яких здебільшого були наші співвітчизники.
         На абонементі центральної районної бібліотеки імені В. Малика оформлено книжкову поличку «Україна – земля споконвічних християнських святинь», головною метою якої є висвітлення тисячолітньої історії храмового будівництва на українських землях. Переважна більшість представлених видань складають науково – популярну серію «Національні святині України». Книги серії дають змогу збагнути розмаїття типів і образів сакральних споруд, виразно простежують творчу своєрідність регіональних шкіл храмового будівництва Київщини, Галичини, Волині, Поділля, репрезентують найбільш значущі храмові споруди України. А ще у виданнях мова йде не лише про існуючі церкви та монастирські ансамблі, але й про ті, які не збереглись або від яких лишилися руїни. Унікальні книги серії також знайомлять з авторами архітектурних комплексів  – зодчими, іконописцями, умільцями які вклали у ці творіння весь свій талант, багате уявлення про красу і світосприйняття.
         Шановні читачі, завітайте до нашої бібліотеки, долучіться до цих неперевершених видань і обережно увійдіть у світ духовного, торкніться таємниць минулого і дослухайтесь голосу святих мур.
         Цікавої Вам мандрівки сторінками книг серії « Національні святині України»!








Немає коментарів:

Дописати коментар