вівторок, 17 листопада 2015 р.

В Лубнах пройшов обласний семінар для директорів центрів соціальних служб

17 листопада 2015 року Полтавським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі Лубенського центральної районної біліотеки ім. В.Малика проведено семінар для директорів міських та районних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на тему: «Як створити та підтримувати діяльність груп самодопомоги серед переміщених осіб».
Семінар – тренінг був організований спільно з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ», фахівці якої ділись протягом заходу корисним досвідом щодо роботи з переселенцями. 
Керівник проекту Олександр Чепур зробив акцент на досвіді розвитку груп самодопомоги та перевагах моделі «залучення» та «відкритих можливостей» для переміщених осіб.
В продовження теми учасникам було запропоновано анкетування та презентацію успішних практик розвитку самодопомоги в Полтавській області. Вагомим інформаційним блоком семінару було обговорення діючих в області програм для переміщених осіб.  Представники районних і міських центрів висвітлили основні аспекти діяльності у напрямку психологічної і соціальної допомоги переселенцям.
Психолог проекту Юлія Пода провела тренінговий модуль, у якому,  за допомогою практичних вправ учасники семінару розглянули особливості емоційної підтримки та оцінки потреб внутрішньо переміщених осіб.

Урочистим моментом заходу стало нагородження працівників центрів дипломами за участь у навчальному семінаріСам захід пройшов у рамках проекту «Посилення розвитку самодопомоги серед внутрішньо переміщених осіб та залучення їх до суспільного життя приймаючої громади» за підтримки Європейського Союзу представництва в Україні, що адмініструє Громадська організація МАRТ та в рамках програми «Активні громадяни».





Немає коментарів:

Дописати коментар