середу, 11 листопада 2015 р.

День села Клепачі святкували від душі

Лубенський район завжди славився  працьовитими, талановитими, творчими людьми  і мальовничими куточками. Серед них і село Клепачі, де сонячного листопадового дня відбулося урочисте святкування  Дня села.


Цей чудовий день об’єднав людей різного віку, від малого до великого, щоб не лише відвідати концертну програму у відремонтованому на славу  сільському  будинку культури, але й поспілкуватися один з одним. Вкотре підтвердилася істина, що кожна людина -  це не відірваний від дерева листок, а продовження певного роду, дитя краю, який має свою культуру та історію.
На  дбайливо прикрашеному  майданчику  перед  клубом на  атракціонах весело бавились наймолодші мешканці  села, працювали торгові точки, в казанах варився куліш. Духовий оркестр піднімав настрій односельців та гостей свята. Фойє прикрашали  різнобарвні вишивки та вибори сільських майстринь, книжкова виставка  «Немає кращої землі, ніж та, що зветься Україна».
 На свято завітали гості з Лубен - начальник відділу будівництва, архітектури  та житлово-комунального господарства Сергій  Сіряченко,  начальник відділу культури і туризму Людмила Пазенко, директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак, регіональний представник «Баришівської зернової компанії» Василь Стасовський  і, звичайно ж, сільський голова Василь Ґава.
Святковий концерт  дзвенів піснями, танцями, поетичним словом. Щирими побажаннями  вітали мешканців села та гостей свята  аматори сільської сцени, гордість і окраса села вокальний жіночий ансамбль «Калина». Свій дебют  влаштував  фольклорний жіночий ансамбль «Берегиня». Дзвінкими голосами радували краян Сніжана Нечипоренко,Аня Гриценко, Оксана Чупир, Надія Клепач.
Під час концертної програми щирі слова лунали на адресу учасника АТО Володимира Міщенка ,афганця Анатолія Михайленка. Хвилиною мовчання вшанували   память тих, хто не повернувся живими додому. А ще, не забули привітати і новостворену  молоду сім’ю, і наймолодшого  мешканця, і тих, хто відсв’яткував своє золоте весілля, і кращого читача  сільської бібліотеки  Олену Власівну Гетьманець. Одна з найстаріших мешканок села Наталія Демура пригощала насамкінець  неповторною і різнобарвною поезією.
До пізнього вечора в селі лунали музика і пісні. Господарі свята пригощали всіх бажаючих кулішем і варениками, шоколадним, і не тільки,  салом.

Сільське свято вдалося. Ще раз всі переконалися, що клепачівська громада вміє не тільки плідно працювати, а й весело розважатися.





Немає коментарів:

Дописати коментар